Welcome, Guest. Please login or register.

Recent Posts

Pages: 1 ... 8 9 [10]
91
General Questions / Re: Can't assign wlan device on generic-pc-2.11.1b133
« Last post by andywhite on January 24, 2017, 10:29:30 PM »
Thanks for the data, let me take a look at the code

Can you post the output of ifconfig ? 
92
General Questions / Re: Can't assign wlan device on generic-pc-2.11.1b133
« Last post by skua on January 24, 2017, 12:39:28 AM »
Interface assignment screenshot:



As the screenshot indicates, although FreeBSD 11 recognizes devices rum0 (ugen1.2) and run0 (ugen1.3), webgui dropdown box shows nothing.

I need to setup ugen1.2 as LAN and ugen1.3 as WAN.

rl0 as OPT1.

Ticking or UNticking the option to load Ralink firmware on "advanced" tab and rebooting has no effect also... I am clueless.

Thx.
93
General Questions / Re: Can't assign wlan device on generic-pc-2.11.1b133
« Last post by skua on January 24, 2017, 12:31:33 AM »
Hi there...

Here it goes:

Code: [Select]
$ dmesg
Copyright (c) 1992-2016 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
FreeBSD 11.0-RELEASE-p1 #0: Tue Jan  3 16:49:53 GMT 2017
    [email protected]:/usr/t1n1wall/build11/tmp/sys/i386/compile/T1N1WALL_GENERIC i386
FreeBSD clang version 3.8.0 (tags/RELEASE_380/final 262564) (based on LLVM 3.8.0)
CPU: Geode(TM) Integrated Processor by AMD PCS (498.06-MHz 586-class CPU)
  Origin="AuthenticAMD"  Id=0x5a2  Family=0x5  Model=0xa  Stepping=2
  Features=0x88a93d<FPU,DE,PSE,TSC,MSR,CX8,SEP,PGE,CMOV,CLFLUSH,MMX>
  AMD Features=0xc0400000<MMX+,3DNow!+,3DNow!>
real memory  = 247357440 (235 MB)
avail memory = 202137600 (192 MB)
wlan: mac acl policy registered
random: entropy device external interface
kbd1 at kbdmux0
K6-family MTRR support enabled (2 registers)
cryptosoft0: <software crypto> on motherboard
acpi0: <GENSW OEM00001> on motherboard
acpi0: Power Button (fixed)
cpu0: <ACPI CPU> on acpi0
atrtc0: <AT realtime clock> port 0x70-0x71,0x72-0x73 irq 8 on acpi0
Event timer "RTC" frequency 32768 Hz quality 0
attimer0: <AT timer> port 0x40-0x43 irq 0 on acpi0
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
Event timer "i8254" frequency 1193182 Hz quality 100
Timecounter "ACPI-safe" frequency 3579545 Hz quality 850
acpi_timer0: <32-bit timer at 3.579545MHz> port 0x9c10-0x9c13 on acpi0
acpi_button0: <Power Button> on acpi0
acpi_button1: <Sleep Button> on acpi0
pcib0: <ACPI Host-PCI bridge> port 0xcf8-0xcff on acpi0
pcib0: Length mismatch for 3 range: bff00000 vs bfefffff
pci0: <ACPI PCI bus> on pcib0
vgapci0: <VGA-compatible display> mem 0xe0000000-0xe0ffffff,0xe1000000-0xe1003fff,0xe1004000-0xe1007fff,0xe1008000-0xe100bfff,0xe100c000-0xe100ffff irq 11 at device 1.1 on pci0
vgapci0: Boot video device
pci0: <encrypt/decrypt, entertainment crypto> at device 1.2 (no driver attached)
rl0: <RealTek 8139 10/100BaseTX> port 0xf800-0xf8ff mem 0xe1014000-0xe10140ff irq 10 at device 13.0 on pci0
miibus0: <MII bus> on rl0
rlphy0: <RealTek internal media interface> PHY 0 on miibus0
rlphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
rl0: Ethernet address: 18:40:14:00:70:20
isab0: <PCI-ISA bridge> port 0xf400-0xf407,0xf000-0xf0ff,0xec00-0xec3f,0xe800-0xe81f,0xe400-0xe47f,0x9c40-0x9c7f at device 15.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
atapci0: <AMD CS5536 UDMA100 controller> port 0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0xdc00-0xdc0f at device 15.2 on pci0
ata0: <ATA channel> at channel 0 on atapci0
ata1: <ATA channel> at channel 1 on atapci0
pci0: <multimedia, audio> at device 15.3 (no driver attached)
ohci0: <OHCI (generic) USB controller> mem 0xe1015000-0xe1015fff irq 11 at device 15.4 on pci0
usbus0 on ohci0
ehci0: <AMD CS5536 (Geode) USB 2.0 controller> mem 0xe1016000-0xe1016fff irq 11 at device 15.5 on pci0
ehci0: pre-2.0 USB revision (ignored)
usbus1: EHCI version 1.0
usbus1 on ehci0
pmtimer0 on isa0
orm0: <ISA Option ROMs> at iomem 0xc0000-0xc7fff,0xc8000-0xd27ff pnpid ORM0000 on isa0
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> at port 0x60,0x64 on isa0
atkbd0: <AT Keyboard> irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
atkbd0: [GIANT-LOCKED]
Timecounters tick every 1.000 msec
md0: Preloadusbus0: 12Mbps Full Speed USB v1.0
usbus1: 480Mbps High Speed USB v2.0
ugen1.1: <AMD> at usbus1
uhub0: <AMD EHCI root HUB, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1> on usbus1
ugen0.1: <AMD> at usbus0
uhub1: <AMD OHCI root HUB, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usbus0
ed image </mfsroot> 23314432 bytes at 0xc10c3728
g_access(918): provider md0a has error
g_access(918): provider md0a has error
g_access(918): provider md0a has error
ada0 at ata0 bus 0 scbus0 target 0 lun 0
ada0: <EXPERT FIC 30/06/03> ATA device
ada0: Serial Number FIC00001
ada0: 16.700MB/s transfers (PIO4, PIO 512bytes)
ada0: 249MB (510976 512 byte sectors)
taskqgroup_adjust failed cnt: 1 stride: 1 mp_ncpus: 1 smp_started: 0
taskqgroup_adjust failed cnt: 1 stride: 1 mp_ncpus: 1 smp_started: 0
Timecounter "TSC" frequency 498060726 Hz quality 800
Trying to mount root from ufs:/dev/md0 []...
uhub1: 4 ports with 4 removable, self powered
stray irq7
stray irq7
uhub0: 4 ports with 4 removable, self powered
random: unblocking device.
ugen1.2: <Ralink> at usbus1
rum0: <Ralink 802.11 bg WLAN, class 0/0, rev 2.00/0.01, addr 2> on usbus1
rum0: MAC/BBP RT2573 (rev 0x2573a), RF RT2528
glxsb0: <AMD Geode LX Security Block (AES-128-CBC, RNG)> mem 0xe1010000-0xe1013fff irq 11 at device 1.2 on pci0
rl0: link state changed to DOWN
done
stray irq7
wlan0: Ethernet address: 00:b0:8c:01:8c:c3
ugen0.2: <vendor 0x04d9> at usbus0
ukbd0: <vendor 0x04d9 product 0x1400, class 0/0, rev 1.10/1.43, addr 2> on usbus0
kbd2 at ukbd0
ugen1.3: <Ralink> at usbus1
run0: <1.0> on usbus1
run0: MAC/BBP RT5390 (rev 0x0502), RF RT5370 (MIMO 1T1R), address 7c:dd:90:a1:f7:89
pflog0: promiscuous mode enabled
done
done

I have 84 of those thin clients to convert to routers... So, any help is much appreciated.

Thank you.

94
General Questions / Re: Can't assign wlan device on generic-pc-2.11.1b133
« Last post by andywhite on January 23, 2017, 06:26:03 PM »
Hi!

Can you post dmesg output here ?
95
General Questions / Can't assign wlan device on generic-pc-2.11.1b133
« Last post by skua on January 23, 2017, 04:07:06 PM »
Hello!

I've got several old thin clients (Geode LX800 based) that I want to convert to wifi routers, using cheap usb dongles (Ralink RT5370).

Those boards do not have pci connectors, etc.. all components are soldered to the board so the only way is using usb-wifi adapters.

I downloaded and installed t1n1wall generic-pc-2.11.1b133. It is works good, but I just cannot add (assign) the wlan devices directly.

So I had to install smallwall 1.8.4, assign one usb wlan adapter and then backup the configuration, reinstall t1n1wall 2.11 and restore the config file.

It worked. At least now I can use one of the dongles (LAN). Problem is I need to install a second one (LAN) which is only supported in t1n1wall 2.11 (FreeBSD 11).

Am I doing something wrong? Or is it a bug?

Both usb adapters are recognized during boot. One uses rum0 and the other run0 drivers. So I think it must be something related to the WebGUI or xml.

Keep up the good work!

Awaiting responses,

Regards.
96
General Questions / Re: Update firewall configuration file through an API
« Last post by xrousseau on December 08, 2016, 04:26:42 PM »
Thank you for the answer. This is what I had in mind as plan B.

Just wanted to make sure if there was a more elegant way to doing it.

Regards,
David
97
General Questions / Re: Update firewall configuration file through an API
« Last post by andywhite on December 08, 2016, 03:37:23 AM »
Hi,

There aren't any real API's in t1n1wall.  but as everything is using basic html, you can use a curl command line to do the same thing.

98
General Questions / Update firewall configuration file through an API
« Last post by xrousseau on December 07, 2016, 03:24:50 PM »
Hello

We are using T1N1wall locally on WVWare workstation to segregate dev VMs from our production domain.

We have about 50-60 workstations to maintain. I am looking for a way to centrally update the firewall configuration. Is there a web API we can remotely invoke to push the config file?

I tried looking in the forum or doc but could find anything.

Regards,
David
99
General Questions / Re: Development Environment using Vagrant?
« Last post by andywhite on November 21, 2016, 10:08:26 PM »
I tried you vagrant file, can't sudo as thats missing from the 10.3 image it installs, so not sure how that step works for you , unless you installed sudo.  also had problems with installing bash through pkg...
100
General Questions / Re: Development Environment using Vagrant?
« Last post by andywhite on November 21, 2016, 09:00:05 PM »
Hi !

step 4 is where it builds a single binary called t1n1box, which combines a bunch of binaries into a single binary.

The error you have , is where it's building the shell (sh) , and looks like maybe it's missing a library , or path to libraries.

not sure if that helps you though  :(
Pages: 1 ... 8 9 [10]