Welcome, Guest. Please login or register.

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - kairuri

Pages: [1]
1
Installation / t1n1wall on APU3a2 ??
« on: March 15, 2017, 03:27:25 AM »
I have a PCengines apu3a2 SBC <http://www.pcengines.ch/apu3a2.htm> and am trying to get t1n1wall running on it without luck...
I used linux to install t1n1wall on a 4GB SD card as follows:
# zcat generic-pc-2.11.1b140.img |dd of=/dev/sdc bs=16k
linux fdisk sees it OK
# fdisk -l /dev/sdc
Disk /dev/sdc: 3.8 GiB, 4075290624 bytes, 7959552 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x90909090

Device     Boot Start   End Sectors  Size Id Type
/dev/sdc4  *        0 49999   50000 24.4M a5 FreeBSD

but when I install it in the APU and attempt to boot I get:

PCEngines apu2
coreboot build 20160519
-2064 MB DRAM

SeaBIOS (version ?-20160519_132824-silvertine)
Found mainboard PC Engines PCEngines apu2
multiboot: eax=0, ebx=0
boot order:
1: /[email protected]/[email protected]/usb-*@1
2: /[email protected]/[email protected]/usb-*@2
3: /[email protected]/[email protected]/usb-*@3
4: /[email protected]/[email protected]/usb-*@4
5: /[email protected]/*@14,7
6: /[email protected]/*@11/[email protected]/[email protected]
7: /[email protected]/*@11/[email protected]/[email protected]
8: /[email protected]/pxe.rom
9: pxen0
10: scon1
11:
Found 23 PCI devices (max PCI bus is 03)
Copying SMBIOS entry point from 0x77fb6000 to 0x000f3110
Copying ACPI RSDP from 0x77fb7000 to 0x000f30e0
Copying MPTABLE from 0x77fdb000/77fdb010 to 0x000f2f30
Copying PIR from 0x77fdc000 to 0x000f2f00
Using pmtimer, ioport 0x818
Scan for VGA option rom
Running option rom at c000:0003

Google, Inc.
Serial Graphics Adapter 08/22/15
SGABIOS $Id: sgabios.S 8 2010-04-22 00:03:40Z nlaredo $ ([email protected]) Sat Aug 22 09:25:30 UTC 2015
Term: 80x24
IO4 0
Turning on vga text mode console
SeaBIOS (version ?-20160519_132824-silvertine)
XHCI init on dev 00:10.0: regs @ 0xfeba2000, 4 ports, 32 slots, 32 byte contexts
XHCI    extcap 0x1 @ feba2500
XHCI    protocol USB  3.00, 2 ports (offset 1), def 0
XHCI    protocol USB  2.00, 2 ports (offset 3), def 10
XHCI    extcap 0xa @ feba2540
Found 2 serial ports
ATA controller 1 at 4010/4020/0 (irq 0 dev 88)
EHCI init on dev 00:12.0 (regs=0xfeba5420)
ATA controller 2 at 4018/4024/0 (irq 0 dev 88)
EHCI init on dev 00:13.0 (regs=0xfeba5520)
Searching bootorder for: /[email protected]/*@14,7
Searching bootorder for: /[email protected]/memtest
Searching bootorder for: /[email protected]/setup
ata0-0: TS64GMSA370 ATA-9 Hard-Disk (61057 MiBytes)
Searching bootorder for: /[email protected]/*@11/[email protected]/[email protected]
Found sdcard at 0xfeba5600: SD card SD04G 3886MiB
XHCI no devices found
Initialized USB HUB (0 ports used)
Initialized USB HUB (0 ports used)
All threads complete.
Scan for option roms
PCengines Press F10 key now for boot menu:
Select boot device:

1. SD card SD04G 3886MiB
2. ata0-0: TS64GMSA370 ATA-9 Hard-Disk (61057 MiBytes)
3. Payload [memtest]
4. Payload [setup]

Searching bootorder for: HALT
drive 0x000f2e60: PCHS=0/0/0 translation=lba LCHS=987/128/63 s=7959552
drive 0x000f2e90: PCHS=16383/16/63 translation=lba LCHS=1024/255/63 s=125045424
Space available for UMB: c1000-ef000, f0000-f2e60
Returned 262144 bytes of ZoneHigh
e820 map has 6 items:
  0: 0000000000000000 - 000000000009f800 = 1 RAM
  1: 000000000009f800 - 00000000000a0000 = 2 RESERVED
  2: 00000000000f0000 - 0000000000100000 = 2 RESERVED
  3: 0000000000100000 - 0000000077fad000 = 1 RAM
  4: 0000000077fad000 - 0000000078000000 = 2 RESERVED
  5: 00000000f8000000 - 00000000fc000000 = 2 RESERVED
enter handle_19:
  NULL
Booting from Hard Disk...
WARNING - Timeout at sdcard_waitw:162!
Boot failed: could not read the boot disk

enter handle_18:
  NULL
Booting from CBFS...
Run img/memtest

And it goes into the BIOS memtest routine.  What is happening here? What am I doing wrong?
As you can see in the boot menu #2, I have a 60GB mSATA disk installed in the APU which has OPNsense and boots up fine.  However OPNsense is a bit of an overkill for me and takes a long time to boot.  I currently use smallwall on an ALIX board, but that has a fairly old freebsd distro and would probably have difficulties with both the SD card and the USB3 hardware.

Thanks in advance

Pages: [1]